Kategoriarkiv: nyheter

Säsongsstart 2020

Vårtecknen är många denna tidiga vår. Koltrastar sjunger vackert, lökarna är på gång och i trädgårdarna har vårbruket så smått påbörjats. Till många kolonisters glädje har också den första containern anlänt. Vattnet släpps dessutom troligtvis på, någon gång under vecka 13 (23/3 – 29/3), vilket är ungefär två veckor tidigare än vad det brukar vara.
 
Innan vattnet kan sättas på måste alla stänga sina kranar! Ta av det blå plastbandet och lägg det i lådan i Verkstan – så återanvänder vi det till hösten när vattnet stängts av.
 
Som vanligt kommer det att hända en hel del härliga saker på Zenith under säsongen men planeringsarbetet är ännu inte helt klart. Information kommer upp här så fort vi vet mer. En glädjande nyhet kan vi ändå meddela. Se nedan.

Tusen trädgårdar 2020!

I år är det återigen dags för Tusen Trädgårdar och Zenith ska självklart vara med! Söndagen den 28 juni är det dags för oss att slå upp grindarna och välkomna intresserade trädgårdsentusiaster för en mysig och inspirerande dag på Zenith. Självklart kommer också vårt populära Café med smarriga hembakta alster att hålla öppet.
 
Mer information kommer här så fort planerna klarnat. Besök gärna Trädgårdssveriges fina hemsida för mer information och inspiration. Där hittar du också mer om det rikstäckande evenemanget Tusen Trädgårdar. 

Välkommen till Tusen Trädgårdar på Zeniths kolonier!

På söndag 1 juli är det Tusen Trädgårdar – ett riksomfattande evenemang där mängder med trädgårdar runt om i hela Sverige öppnas upp för allmänheten. 

Koloniföreningen Zenith välkomnar Dig att strosa omkring i vårt gröna lummiga koloniområde och att besöka de trädgårdar som har öppet för visning.
Zeniths Café har också öppet kl. 10-17, med försäljning av kaffe, te, saft och hembakt.

Plats:  Zeniths Kolonier, Celsiusgatan 24 i Malmö
Tid:     Söndag 1 juli kl. 10.00-17.00
Läs mer om evenemanget Tusen trädgårdar här.

tusentradgardar

Fullt med besökare på Sorgenfridagen

Det kom långt fler besökare än vad som räknats med, vilket märktes i det anordnade kaféet där fikabröd, kaffe och muggar gick åt i raketfart. Förutom loppis och kafé så avgjordes även den rafflande finalen i pumpatävlingen.

Pumpatavlingen_Sorgenfridagen

Resultatet från Zeniths Pumpatävling:
Störst omkrets: nr 4 (92 cm)
Längst pumpa: nr 15 (29 cm)
Färggladast: nr 34
Finast: nr 38
Fulast: nr 4
Hederspris för hjälpsammast deltagare: Isak på nr. 29

ZENITH I PRESSEN!

Vi har varit med i (minst) 3 olika tidningar den senaste tiden!
Kolla in Allt om Trädgård 5/14, Fritidshus 9/14 och Allt om Trädgård 1/15!